National events

BRITISH CARS & LIFESTYLE Saturday 10 March 18

BRITISH CARS & LIFESTYLE

Het weekend van 10-11 maart vindt de beurs British CARS & Lifestyle plaats in Rosmalen (Autotron). Niet alleen Nederlands grootste, maar ook het meest gezellige evenement voor liefhebbers van Engelse auto’s, Groot-Brittannië en de landelijke levenswijze! Al 26 jaar ‘British Best’, maar met ieder jaar weer nieuwe standhouders, andere auto’s en nieuwe producten. Kortom: fun voor ladies and gentlemen!

Locatie: Autotron, Rosmalen, Nederland
Meer informatie: http://britishbest.nl

CAPITAL CARS & CLASSICS Saturday 10 March 18

CAPITAL CARS & CLASSICS

Capital Cars & Classics is dé klassieke autobeurs in het hart van Nederland, een hoogwaardig evenement van internationale allure waar je gedurende twee dagen de crème de la crème aantreft op autogebied in een perfecte industriële ambiance in Amsterdam. Een mix van met smaak geselecteerde oldtimers, youngtimers en supercars zal acte de présence geven als hoofdthema.

Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam
Meer informatie: http://www.cc-c.nl

AUTOMAXX STREETPOWER Sunday 11 March 18

AUTOMAXX STREETPOWER

AutoMaxx Streetpower zal ook dit jaar het seizoen weer openen! En wel op zondag 11 maart 2018! Natuurlijk weer met een bomvol programma met de eerste ronde van Dutch Time Attack, 1/4 Mile Dragraces op de 402 meter, Carlimbo, BurnOut Madness Contest, Rev battles, Best of Show Battle en en nog veel meer.

Circuitpark, Zandvoort, Nederland
Meer informatie: http://www.automaxxstreetpower.nl

OLDTIMERBEURS GENK Saturday 17 March 18

OLDTIMERBEURS GENK

Oldtimerbeurs in de Limburghal-Genk.

Limburghal, Genk, Belgie
Meer informatie: http://ludovdc.be

TECHNO-CLASSICA ESSEN Wednesday 21 March 18

21 t/m 25 maart 2018

TECHNO-CLASSICA ESSEN

Weltmesse für Oldtimer, Classic- & Prestige-Automobile, Motorsport, Motorräder, Ersatzteile, Restaurierung und Welt-Clubtreff.

MESSE ESSEN, Norbertstrasse, 45131, Essen, Duitsland
Meer informatie: http://www.technoclassica.de/tce_uk.php?m=1

GEO-RALLY Saturday 31 March 18

GEO-RALLY

Op zaterdagmiddag 31 maart 2018 organiseert de Stichting ABC-Rally de GEO-Rally, een oefenrally als vervolg op de DHRC-kaartleescursus voor gevorderden van 17 februari 2018. De systemen van de Tulpenrallye worden gehanteerd, dus ook daarvoor is de rally een prima oefening. De rit start vanuit Lunteren, is ca. 3 uur lang en is uitgezet door Joep Wanders.

Restaurant-Hotel De Lunterse Boer, Boslaan 87 , Lunteren, Nederland
Meer informatie: http://www.abc-rally.nl

INTERNATIONAL AMSTERDAM MOTOR SHOW Sunday 01 April 18

INTERNATIONAL AMSTERDAM MOTOR SHOW

In het paasweekend van 2018 vindt de eerste editie plaats van een nieuwe traditie in Nederland, de International Amsterdam Motor Show. Na een jarenlange afwezigheid van een (inter)nationale autoshow in Amsterdam kan Nederland weer uit zien naar een spectaculair auto evenement.

Deze IAMS zal het accent leggen op auto’s die de harten sneller doen kloppen. Stuk voor stuk auto’s voor de autoliefhebber. Je kunt uit binnen- en buitenland de meest bijzondere supercars verwachten, maar ook de meest bijzondere klassieke auto’s, aanverwante lifestyle producten en accessoires, maar ook aandacht voor motorperformance van de bovenste plank en een knipoog naar de nationale en internationale autosport.

De IAMS vindt plaats in de karakteristieke Europahal met aanleunende hallen 2 tot en met 5, op totaal 30.000 vierkante meter. De IAMS wordt daarmee het nieuwe platform voor de meeste bijzondere automobielen, uit het heden en de toekomst en natuurlijk het beste van ons automobiele erfgoed.

www.amsterdammotorshow.com

ENI VIVA ITALIA Sunday 08 April 18

Wat heb je nodig voor een geslaagd Italiaans feestje? Een mooi circuit, exotische supercars, enthousiaste leden van diverse Italiaanse autoclubs en motorclubs en natuurlijk zomers weer. Zondag 8 april ziet het weer rood van de Ferrari’s, geel van de Lamborghini’s en zwart van de Italiaanse autoliefhebbers op en rond het TT Circuit Assen.

TT Circuit, Assen, Nederland
www.viva-italia.nl

CLASSIC CAFE WILP Sunday 08 April 18

Na de twee succesvolle edities van Classic Cafe in 2017 staat de 1e meeting voor 2018 gepland op zondag 8 april van 11 tot 14 uur. Ben je in het bezit van een oude auto, motor, brommer, trekker of vrachtwagen, of vind je het gewoon leuk om deze te bekijken? Kom dan de 8e vanaf 11 uur langs. Geen verplichtingen, geen gedoe, geen kosten (behalve voor consumpties), wel een goede sfeer en prachtige klassiekers!

Pampus Knibbelallee, 7384 AN, Wilp, Nederland
facebook.com/classiccafewilp

OPENINGSRIT KEMPEN HISTORIC Saturday 14 April 18

Het bestuur van het Mols Rally Team en tevens het organiserend team van de Kempen Historic organisatie , willen jullie als leden van de club of oldtimer liefhebber , graag uitnodigen op hun 5de openingsritje . Ook niet leden zijn welkom. De bedoeling van deze namiddag is om aan het begin van het oldtimer seizoen al onze leden en oldtimer liefhebbers te laten genieten van een rondritje van + 70 km . Nadien kan er nog een gezellige babbel volgen en indien er vragen zijn zullen wij deze proberen voor jullie te beantwoorden. Om de onkosten van deze organisatie voor ons en jullie zo min mogelijk te houden , willen we het inschrijvingsgeld beperken tot 5 € per deelnemend voertuig.

Mol-Millegem, Belgie

www.kempenhistoric.be

OLDTIMERTOERTOCHT DALFSEN Sunday 29 April 18

De Oranjevereniging Dalfsen organiseert ook dit jaar weer 2 mooie Oldtimer toertochten. 1 toertocht voor trekkers met een lengte van circa 25 km en 1 toertocht voor trekkers met een lengte van circa 25 km. Deze toertochten worden gehouden op zondag 29 April. Start vanaf 12.30 uur.

Net als voorgaande jaren gaan we weer over verschillende mooie wegen rondom Dalfsen. Deze Oldtimer toertochtjaar wordt dit jaar alweer voor de 6e keer georganiseerd en kon afgelopen jaar rekenen op en mooie opkomst.

Voor de rijders staat er ongeveer halverwege gelegenheid om een pauze te houden. Na de pauze vervolgd u de weg terug naar het feestterrein waar u uw oldtimer kunt neerzetten zodat deze door de vele liefhebbers bewonderd kan worden. Zelf kunt u dan één van de andere activiteiten bezoeken of in de feesttent genieten van een kop koffie of een ander drankje.

U kunt zich opgeven via de website van de Oranjevereniging Dalfsen.

Dalfsen, Nederland
www.oranjeverenigingdalfsen.nl

COLLEZIONE ITALIA Sunday 06 May 18

Op zondag 6 mei 2018 vindt de eerste editie van het festival ‘Collezione Italia’ plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Classic Park Festivals. Collezione Italia is gericht op de liefhebber en/of eigenaar van een klassieke, exclusieve of moderne Italiaanse auto. Collezione Italia heeft een speciaal thema. De special display zal op dit thema gericht zijn. Het thema van 2018 is Italiaanse Coupés.

Koppenhoefstraat 14, 5283 VK, Boxtel, Nederland
www.classicpark.nl

TOURRIT GROENE HART Sunday 06 May 18

De Holland Oldtimer Touringclub (HOT) organiseert, speciaal voor oldtimers ouder dan 25 jaar, in de periode van april tot en met oktober 2018 op elke eerste zondag van de maand een tourrit door het Groene Hart. Start vanaf 12.30 uur.

Café De Egelantier, Raadhuisplein 1, 2391 BJ, Hazerswoude-Dorp, Nederland
http://h-o-t.nl

OLDTIMER TREFFEN AALTEN Thursday 10 May 18

Hemelvaartsdag 2018 staat het centrum van Aalten weer op z’n kop. De historische dorpskern, staat vol met prachtige Oldtimers, elk met hun eigen verhaal, op het jaarlijkse Meifeest.

Meer dan 150 Oldtimer-bezitters, vanuit alle windstreken vanuit Nederland èn Duitsland, melden zicht jaarlijks aan, om te komen naar de Oldtimershow in Aalten, het mooie dorp aan de grens met Duitsland. In de straten van het centrum staan de unieke Oldtimers opgesteld. Deze zijn vanaf 11:00 uur te bekijken en worden vanaf ca. 13:00 uur gepresenteerd op de Markt. Deze dag kunnen de Oldtimers ook een tourrit in de omgeving van Aalten rijden. Oldtimer bezitters: allen van harte welkom! Deelname is vrij en de deelnemers ontvangen, naast een aantal consumpties, een prachtig Rallybord als aandenken. Aanmelden kan via de website.

Aalten Achterhoek
www.meifeest-aalten.nl

FIAT 500 TREFFEN Saturday 19 May 18

Op 19 en 20 mei 2018 vindt het Fiat 500 oldtimer treffen plaats te Sittard-Geleen (Zuid-Limburg, Nederland). Na een zeer succesvolle editie in mei 2013 wordt dit spectaculaire internationale Fiat 500 treffen herhaald. U kunt tijdens dit weekend kennismaken met de Limburgse cultuur, natuur en gastvrijheid. Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden zie de website.

Sittard-Geleen, Nederland
www.fiat500treffen.nl

SUPER CAR SUNDAY Sunday 20 May 18

Vredestein Super Car Sunday vindt in 2018 wederom twee keer plaats. Pinksterzondag 20 mei is het de beurt aan het TT Circuit van Assen. En in september komt er ook dit jaar een extra editie op het Circuit Zandvoort. Wederom zal bandenfabrikant Vredestein prominent aanwezig zijn als hoofdsponsor van het evenement. Zoals je gewend bent van Vredestein Super Car Sunday zullen de meeste bijzondere exemplaren supercars aanwezig zijn op het circuit

TT Circuit, Assen, Nederland
www.supercarsundayassen.nl

OLDTIMER TREFFEN OUD-ZEVENAAR Monday 21 tot en met Tuesday 22 May 18

De zesde editie van het Oldtimer Treffen Oud-Zevenaar vindt plaats op 2e pinksterdag.

Programma is doorgaans:

09.30 - 11.00 / 11.30 Toertocht per klasse (bromfietsen, solexen, motoren, tractoren en auto's).
11.30 - 15.30 openstelling bezoekers.
Naast de tentoonstelling is er eveneens een braderie.

Schutterij St. Anna, Oud-Zevenaar, Nederland
www.schutterijstanna.nl/oldtimer/

CULEMBORGSE OLDTIMERDAG Saturday 26 May 18

Op zaterdag 26 mei 2018 organiseert de Historische Automobiel Club Cuylenborgh haar 28ste Oldtimerdag.

700 jaar geleden waren er nog geen auto's en is de stad Culemborg opgericht. Maar met de komst van het eerste motorvoertuig in 1886 kwam daar verandering in. De stad Culemborg is beïnvloed door de automobiel en diens ontwikkeling. Om het tijdsbeeld van deze ontwikkeling in ere te houden organiseert de Historische Automobiel Club Cuylenborgh (HACC) al jaren de Oldtimerdag, waarbij we de laatste jaren circa 350 oldtimers bijeen brengen. Aangezien in 2018 de stad Culemborg 700 jaar bestaat zien wij, HACC en oldtimerliefhebbers de gelegenheid om éénmalig 700 oldtimers bijeen te brengen op deze 28e Oldtimerdag.

De diversiteit die Culemborg al 700 jaar kenmerkt brengen we tot uiting door verschillende automerken en bouwjaren (auto's tot 1985) te presenteren aan de deelnemers en bezoekers aan de Oldtimerdag Culemborg, waarmee we dit jaar gezamenlijk Nederlands grootste rijdende automuseum gaan vormen met een breed scala aan autohistorie. Tijdens deze Oldtimerdag, zaterdag 26 mei 2018, kunt u de historische stad Culemborg bezoeken waarbij oude straatbeelden lijken te herleven. Zeker aangezien vele deelnemers gekleed zijn in de stijl passend bij de tijdsperiode van diens auto. De automobielen zijn op verschillende plaatsen in de binnenstad opgesteld en zullen in de loop van de dag vertrekken voor een korte rondrit door het Betuwse landschap.

Mocht u een oldtimer, klassieker of youngtimer van voor 1985 hebben en wilt u één van de 700 deelnemers zijn? Meldt u dan aan via onderstaande website. Maar ook zonder oldtimer bent u van harte welkom om de auto's, eigenaren en de historische binnenstad te bezichtigen.

Culemborg, Nederland
www.hacc.nl/oldtimerdag

STELLING VAN AMSTERDAM RALLY Saturday 26 May 18

De Stelling van Amsterdam Rally - SVAR is een initiatief van een aantal enthousiaste rallyrijders, die inmiddels een aantal jaren ervaring op hebben gedaan in het rijden en navigeren van classic rally's als de Tulpenrallye, ABC-rally, SLS Classic-rally, ROZ en vele andere rally-evenementen. De start van de 6e SVAR op 26 mei 2018 is bij Hampshire Golfhotel - Waterland in Purmerend.

Hampshire Golfhotel - Waterland, Purmerend, Nederland
www.svar.nl

YOUNGTIMER EVENT Sunday 27 May 18

YOUNGTIMER EVENT

Youngtimer Event is hét evenement voor alle auto’s uit de jaren 70, 80 & 90: op de werf een gezellig festival met foodtrucks, muziek en podia. En natuurlijk volop youngtimers van clubs, liefhebbers en bezoekers.


NDSM Loods, Neveritaweg 15, Amsterdam, Nederland
www.youngtimerevent.com

Achterhoekse Oldtimerrit 2018 Sunday 27 May 18