Landelijke evenementen

19 augustus 2017 - OLDTIMERTOERTOCHT SOESTER LANDJUWEEL

19 augustus 2017

OLDTIMERTOERTOCHT SOESTER LANDJUWEEL

Op zaterdag 19 augustus is op het Gildeterrein aan de Ferdinand Huycklaan en op de wegen in en rondom Soest een show en tourrit te zien van oldtimers. Amerikaanse en Europese klassiekers van voor het bouwjaar 1980 zullen de liefhebbers van oude auto's in vervoering brengen. Een nostalgische terugblik naar de tijd van de oude Bedfords, Bently's en andere klinkende namen uit de vorige eeuw. De organisatoren, zelf actieve liefhebbers van oldtimers, kijken reikhalzend naar het evenement uit.

Locatie: Soest, Nederland

Meer informatie: Website

20 augustus 2017 - OLDTIMERFESTIVAL SASSENHEIM

OLDTIMERFESTIVAL SASSENHEIM

De Evenementencommissie van Park Rusthoff organiseert samen met een aantal oldtimer-enthousiastelingen het 3e Oldtimerfestival in Sassenheim.

Locatie: Park Rusthoff, Sassenheim, Nederland
Website: http://www.parkrusthoff.nl

26 augustus 201 7- WAALRE CLASSIC CAR RALLY

WAALRE CLASSIC CAR RALLY

Een rally voor zowel beginners als gevorderden met klassieke of speciale auto’s. Er wordt voornamelijk via toeristische secundaire wegen gereden volgens het bol-pijl systeem en een kaartleestraject. Hierover krijgt u voor de start d.m.v. een briefing uitleg. Het wedstrijd element wordt bepaald door klassementsproeven, regelmatigheidstrajecten en stempelposten met en zonder verrassingen. De opbrengst van de rally komt geheel ten goede aan nog nader te bepalen goede doelen in de gemeente Waalre en omstreken.

Website: http://www.waalrerally.nl

26 augustus 2017 - OLDTIMER CONCOURS TWENTE BALLOONING

OLDTIMER CONCOURS TWENTE BALLOONING

Twente Ballooning is een jaarlijks terugkerend evenement dat kan worden gerekend tot een van de meest spectaculaire ballonmeetings van Nederland. In voorgaande jaren lagen de bezoekersaantallen rond de 25.000 mensen. Gedurende 4 dagen is er een gevarieerd programma van demonstraties, workshops, een grote Kids – Playground, diverse luchtvaartdisciplines, gezellige hap- en drankstands én niet te vergeten, de ballonopstijgingen!

Op zaterdag 26 augustus zal tijdens Twente Ballooning een Oldtimer Concours plaats vinden. Het oldtimer councour wordt gehouden van 15.00 tot 17.45 uur. Voor meer informatie en inschrijven, zie de website.

Locatie: Oldenzaal, Nederland
Website: http://www.twenteballooning.nl

26 augustus 2017 - CLASSIC CAR SHOW FREDERIKSTRAAT

CLASSIC CAR SHOW FREDERIKSTRAAT

Alweer voor het 4e jaar wordt wegens groot succes en op veler verzoek de Classic Car Show georganiseerd, in de Frederikstraat in Den Haag. Tijd: 11.00 - 17.00 uur.

Deelname? Mail naam, telefoon en type van uw auto naar onderstaand adres.

Locatie: Frederikstraat, Den Haag, Nederland
E-Mail: ccsfrederikstraat@gmail.com

26 augustus 2017 - CLASSIC WINGS & WHEELS

CLASSIC WINGS & WHEELS

Tijdens Classic Wings & Wheels kunnen bezoekers genieten van een fantastisch samenspel van spectaculaire auto- klassiekers en unieke historische vliegtuigen. Het uiteindelijke doel van dit grandioze rij- en vliegfeest is om een aanzienlijk bedrag aan een goed doel te schenken. Dit jaar zijn de goede doelen: Stichting Lymph & Co en het Zeldzame Ziekten Fonds.

Ook dit jaar zal het evenement weer plaatsvinden op de luchtmachtbasis Gilze-Rijen. Het evenement wordt door de Rotary Club Oosterhout georganiseerd in samenwerking met Circuit Park Zandvoort.

Locatie: Vliegbasis, Gilze-Rijen, Nederland
Website: http://www.classicwings-wheels.nl

28 augustus 2017 - KOFFIE KLETSEN EN KLASSIEKERS

KOFFIE KLETSEN EN KLASSIEKERS

Doel: voertuigen van 30 en ouder (brommers, motoren, auto's, vrachtauto's, tractoren enz. enz.) en oldtimer enthousiastelingen bij elkaar brengen en er een gezellige avond van maken.

Van 17.30 tot 21.00 uur.

Locatie: Lierweg, Someren-Eind, Nederland
Website: https://www.facebook.com/klassiekers1/

31 augustus 2017 - OLDTIMER EVENEMENT VOORTHUIZEN

OLDTIMER EVENEMENT VOORTHUIZEN

Donderdag 31 augustus 2017 is het 14e oldtimer evenement Voorthuizen. Met dit jaar het thema LA VIA ITALIANA Het evenement gaat van start om 16:00uur met aansluitend een rondrit.

Locatie: Voorthuizen, Nederland
Website: http://www.oldtimersvoorthuizen.com

1 september 2017 - OLDTIMERRIT PUZZELRIT ONDERDENDAM

OLDTIMERRIT PUZZELRIT ONDERDENDAM

Het Scheepsjoagenbestuur organiseert jaarlijks een terugkerend dorpsfeest in Onderdendam (Groningen). Tijdens het feestweekend is er een oldtimerrit/puzzelrit voor alle oldtimers, oude traktoren en oude vrachtwagens. De start voor auto's en vrachtwagens is tussen 17.00 uur en 18.30, de trekkers vertrekken tussen 17.00 uur en 18.00 uur.

De deelnemers kunnen zich voor die tijd aanmelden door een mail te sturen naar: scheepsjoagenbestuur@gmail.com, hierbij moeten ze naam en het aantal personen vernoemen. Op de dag zelf kan men zich aanmelden vanaf 16.00 uur bij de inschrijftafel op de kade.

Locatie: Achterweg 1, Onderdendam, Nederland
Website: http://www.scheepsjoagen.nl

2 september 2017 - BLUERIBBONRALLY

BLUERIBBONRALLY

Blue Ribbon wil mannen en vrouwen bewust maken van de prostaat en het risico op prostaatkanker. In de zomer, op zaterdag 2 september, wordt de tweede Blue Ribbon Rally verreden. Vanuit een prachtige startlocatie rijdt u een ochtendetappe, na de lunch die heel bijzondere plaats gepland is rijdt u het middaggedeelte. Steeds zo’n twee-en-een-half à drie uur. U komt weer terug en wordt ontvangen met een bubbelend aperitief en tijdens het dinerbuffet wordt de uitslag berekend. Intussen hamert de veilingmeester uw zelf meegebrachte stukken af.

Meer informatie: http://blueribbonrally.nl

3 september 2017 - VAARTSE OLDTIMERDAG

VAARTSE OLDTIMERDAG

Een allround oldtimerdag in de kern van Dongen-Vaart. Rond 10.00 uur zal Dongen-Vaart weer vol komen te staan met honderden oldtimervoertuigen, alles wat rijd, rolt, beweegt, pruttelt etc is welkom en kunt u terug vinden op ons evenement.

De jongste voertuigen zijn van 1990 en de oudste dateren van ver voor de oorlog. Het is ieder jaar een lust voor het oog te zien hoeveel mensen hun voertuigen koesteren om dit elk jaar in grote getallen aan de bezoekers en medeliefhebbers te laten zien. In iedere (rijdende)voertuigcategorie zal een tourrit gereden worden.

Deelname en entree aan deze dag, en de diverse tourritten is geheel gratis. Om deze dag geheel gratis te kunnen organiseren bedanken wij al onze trouwe sponsoren en wordt er ieder jaar een enveloppen spel gehouden met als hoofdprijs een oldtimerbromfiets en diverse andere mooie prijzen.

De dag wordt dit jaar afgesloten met een optreden van The Golddiggers.

Voor meer informatie / fotoalbums / inschrijvingen kijk op de website.

Locatie: Dongen-Vaart, Nederland
Website: http://www.oldtimervriendenclub.nl

9 september 2017 OLDTIMERDAG MIDDELBURG

OLDTIMERDAG MIDDELBURG

De Stichting Evenementen Middelburg organiseert dit jaar weer voor de 19e keer de Oldtimerdag Middelburg en wel op zaterdag 9 september 2017 op de Markt in Middelburg.

Met alweer het prachtige gotische stadhuis als schitterend decor bieden wij u van 10:00 tot 16:00 uur een programma aan met live muziek, een concours d 'élégance en een rondrit over het eiland Walcheren. Ook zijn er weer allerlei leuke prijzen te winnen, hierover in latere berichten meer.

Dit jaar besteden wij onder andere aandacht aan Middelburg 800 jaar en omdat er zo lang geleden nog geen motorvoertuigen rondreden in de stad, willen we even stilstaan bij de allereerste motorvoertuigen die op de wegen verschenen, en dat waren tot omstreeks 1900 bijna allemaal 100% elektrisch aangedreven auto's!! Na 1900 begon de verbrandingsmotor langzaam terrein te winnen omdat de accutechniek in die tijd nog in de kinderschoenen stond en je met de benzine- en dieselmotoren een veel grotere radius had.

Hoe toepasselijk is het dan ook dat dit jaar Tesla aanwezig zal zijn op de Oldtimerdag om haar nieuwste Model X te presenteren, een klassieker van de toekomst wellicht?

Locatie: Middelburg, Nederland

Website: http://www.evenementenmiddelburg.nl/events/future/oldtimerdag-middelburg-2017/

9 september 2017 - OLDTIMERDAG DE BILT

OLDTIMERDAG DE BILT

Op zaterdag 9 september vindt de 7de editie van de oldtimerdag in De Bilt plaats. In de ochtenduren vindt een toerrit plaats en 's middags worden de oldtimers geshowd aan het publiek. De tocht is ongeveer 75 km. U kunt tijdens deze tocht genieten van de mooie plekken die Midden-Nederland te bieden heeft. De Oldtimerdag vindt plaats op de karakteristieke Dorpsstraat. De Dorpsstraat is hiervoor afgesloten voor het doorgaande verkeer. Ons evenement valt onder de evenementenregeling voor oldtimers. Dit betekent dat oldtimers waarvan het kenteken geschorst is onder voorwaarden toch mogen meedoen aan een evenement.

De Oldtimerdag is een onderdeel van de Markt- en Oldtimerdag in De Bilt. Dit is een dag met veel activiteiten op de Dorpsstraat en rond de Dorpskerk waarvan de opbrengst dit jaar geschonken wordt aan 3 goede doelen.

De kosten voor deelname aan de oldtimerdag bedragen € 12,50 per auto (inclusief bestuurder). Voor elke verdere passagier bedragen de kosten € 8,50. Voor dit bedrag wordt u ontvangen met koffie/thee en wat lekkers en ontvangt u een lunchpakket. Tijdens de show kunt u ook nog een drankje en hapje in onze Brasserie afhalen. Uiteraard ontvangt u een routeboekje met informatie en een rallybord voor op uw oldtimer.

Locatie: Dorpsstraat, De Bilt, Nederland

Website: http://www.oldtimerdagdebilt.nl

10 september 2017 - OUDE VOERTUIGENDAG WIJCHEN

OUDE VOERTUIGENDAG WIJCHEN

Oldtimerevenement voor auto’s, vrachtauto’s, motoren, bromfietsen, gemaakt vòòr 1981. Het is tevens Open Monumentendag en tijdens de toertocht is het mogelijk dat u onderweg ook een museum of iets dergelijks kunt bezoeken.

Locatie: Wijchen, Nederland

Website: http://www.oudevoertuigendag.nl

10 september 2017 - OLDTIMERMEETING ZEVENBERGEN

OLDTIMERMEETING ZEVENBERGEN

Oldtimervereniging Zevenbergen organiseert op zondag 10 september vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur een oldtimershow voor alle oldtimers vanaf 25 jaar en ouder. Voor auto's, trekkers, motors, brommers, stationair. Er is live muziek, food and drinks. Gratis intree.

Locatie: Kristallaan, 4761 ZC, Zevenbergen, Nederland
Website: https://www.facebook.com/Oldtimervereniging-zevenbergen

10 september 2017 - 24ste Oldtimerdag in Voorschoten

Kom op Zondag 10 september 2017 naar de 24ste Oldtimerdag in Voorschoten

Wil je aan deze dag deelnemen, geef je dan zo snel mogelijk, maar in elk geval vóór 5 september a.s. op via het inschrijfformulier dat bij deze nieuwsflits is gevoegd en stuur het volledig ingevulde formulier op:
• per e-mail aan secretaris@vovnieuws.nl of
• per post aan Secretariaat VOV, Jachtwerf 15, 2725 DN Zoetermeer

Ben je ingeschreven dan kan je je op de dag zelf vanaf 09:30 uur melden bij Van der Valk “De Gouden Leeuw”, Veurseweg 180 in Voorschoten. Daar krijg je koffie/thee en cake, een rallyschildje, een ritboekje en een aandenken aan deze dag. Vanaf 10:00 uur rijden we een toer/puzzelrit in de omgeving. Er zijn mooie prijzen te winnen met de puzzelrit!

Omstreeks 13:00 uur staan de klassieke auto’s, motoren en bromfietsen in de Voorstraat van Voorschoten opgesteld. Voor VOV-leden is de deelname gratis, niet-leden betalen € 10,--.

Een jury wijst de winnaars voor de mooiste, meest bijzondere of aparte oldtimer auto, motor of bromfiets aan. Dit jaar reiken we ook de publieksprijs uit aan de eigenaar van het voertuig dat door het publiek gekozen is als het mooist of het meest bewonderd. De prijsuitreiking vindt om ongeveer 16:00 uur plaats bij de VOV-kraam.

Wacht niet te lang met inschrijven; het aantal plaatsen is beperkt!