Landelijke evenementen

Tour d'Huzes (Boxtel) zaterdag 01 tot en met donderdag 06 juni 19

Initiatiefnemers Arjan van der Meijden (vrijwilliger Alpe d'Huzes) en Dutch Rally Events hebben de handen daarvoor inéén geslagen en een puike toertocht, de Auto Tour d'Huzes van 4 volle dagen uitgezet naar het evenement Alpe d'Huzes & Alpe d'Huzus. De twee dagen daarna beleven we het grootse evenement en moedigen we de deelnemers aan. De start is in Boxtel bij automuseum 'Classic Park'. Vanaf hier vertrekken de equipes naar Luxemburg. Na Luxemburg gaat de reis via de bossen, dalen ebn bergruggen van de Voguezen naar het zuiden. Dag vier begint al stevig wanneer we de oude Jura achter ons laten. Via een paar pittige bergwegen in de voorlopers van de Franse Alpen komen we aan in de omgeving van Grenoble. De vijfde dag wordt vanaf de voet van de Alpe d'Huez naar de top van deze legendarische berg gereden. De zesde dag moedigen we de fietsers en wandelaars aan die net als wij zich inspannen om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding.

Locatie: Koppenhoefstraat 14
5283 VK Boxtel

Website:http://tour-dhuzes.nl/
Contact:Arjan van der Meijden
Tel. 06 1000 4559
info@tour-dhuzes.nl

OLDTIMER FESTIVAL (VOLLENHOVE) zaterdag 01 juni 19

Oldtimer Festival Vollenhove! Op deze dag zijn er diverse activiteiten zoals een kleine braderie, het roken van vis en verschillende soorten live muziek. Shows van oude tractoren , vrachtwagens, woonwagens en stationaire motoren.

Locatie: Noordwal 3, 8325 PP, Vollenhove, Nederland
Meer informatie: http://www.lanzbulldogmuseum.nl

CLASSIC CAR EVENT (IJSSELSTEIN) zaterdag 01 juni 19

Op zaterdag 1 Juni 2019 wordt wederom een Classic Car Event in IJsselstein georganiseerd. Onder het thema ‘History meets History’ zijn diverse oldtimers in de binnenstad te bewonderen. Ook is er een route uitgezet in de Lopikerwaard.

Locatie: IJsselstein, Nederland
Meer informatie:

STELLING VAN AMSTERDAM RALLY zaterdag 01 juni 19

De 7e Stelling van Amsterdam Rally (SVAR) wordt op zaterdag 1 juni verreden. De start op 1 juni is bij Hotel Jules, Gildestraat 2 in Heerhugowaard en de finish is op het vertrouwde SVAR adres Villa Westend in Velserbroek.

Uiteraard weer met mooie routes in het Noord-Hollands landschap. De recente positieve ervaringen uit de eveneens door ons georganiseerde Tour de Gazet zijn inmiddels verder doorgevoerd in deze SVAR editie.

De 7e SVAR telt wederom meer voor het NK Historische rally's van de DHRC en wordt verreden onder auspicien van de NHRF.

Locatie: Hotel Jules, Gildestraat 2, Heerhugowaard, Nederland
Meer informatie: https://svar.nl

Oldtimer treffen Sinderen zondag 02 juni 19

Oldtimer treffen Sinderen viert haar 20 jarig jubileum!

Op zondag 2 Juni 2019 vind de 20e editie van het oldtimer treffen Sinderen plaats, En dit word groots gevierd!
Wat vroeger begon als kleine toerrit, in de loop der jaren steeds groter werd, is er nu een heus oldtimer festival ontstaan.

De weide achter de Sinderense Kapel verandert 2 Juni weer in een prachtig dagje uit voor de hele familie, Oldtimers, Live muziek, Kindervermaak, Hobbymarkt en ga zo maar door.

's morgens word er begonnen met toertochten voor de deelnemers door het mooie gebied rondom Sinderen. Rond de middag zullen de eerste deelnemers weer binnenkomen, waarna zij hun prachtige voertuigen een plaatsje geven op het terrein, zodat u het in alle rust eens kunt bekijken.
Auto's, brommers, motoren, trekkers en vrachtwagens, voor ieder is er wat moois bij!

Maar er is nog veel meer, de gehele dag is er van alles te zien. Er word een echt boerenerf na gebouwd. Hier laten we zien wat er vroeger op en rondom een boerenerf gebeurd. Er zal o.a. Een hooilier gedemonstreerd worden, geen idee wat een hooilier is ? Kom het bekijken! Maar denk ook eens aan hoe de “was” vroeger gedaan werd, wij laten het zien! En nog veel meer.

Ook is er weer de grote hobby en streekproducten markt. Vele hobbyisten en makers van streekproducten willen graag hun spullen aanbieden, en laten zien wat ze gemaakt hebben. Het aanbod zal zeer divers zijn! Wilt u hier aan deelnemen? Dan kunt u de benodigde informatie op onder genoemde website vinden.

Om er een mooie dag van te maken voor de hele familie hebben we voor de kinderen ook zeer veel te beleven. Een springkussen, zandbak, skelter parcours, en ga zo maar door. Net zoals afgelopen jaren zal het team van de potige sleepwagen ook op het evenement aanwezig zijn! Zij verzorgen demonstraties grasmaaier trekkertrek, maar ook voor de kinderen zelf is er de mogelijkheid om het een keer te proberen. Ook mag er met eigen zitmaaier mee worden gedaan. Deze vereisen wel een paar kleine aanpassingen, die te vinden zijn op de website.

Bent u in het bezit van een oldtimer, en wilt u graag deelnemen? Dan kunt u zich inschrijven via onze website, aanmeldingen op de dag zelf zijn ook mogelijk. Deelname is gratis!

Het terrein is voor publiek geopend vanaf 10 uur. Entree 3 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

Locatie: Kasteelweg 1
7065AX Sinderen

Website:www.oldtimertreffensinderen.nl

Contact:info@oldtimertreffensinderen.nl

37th Carovana Romantica: from Peak of Alps to the Italian Riviera (Italien) vrijdag 07 tot en met vrijdag 21 juni 19

The 37th Carovana Romantica will take place from 7th to 15th June in the three amazing regions of Valle d'Aosta, Piedmont and Liguria. From the Peak of the Alps and its pearl, Courmayeur, we'll go down through the fortresses of Valle d'Aosta and then reach Piedmont. Hier in the Unesco Wine region and homeland of Slow Food Langhe and Roero we'll experience the ancient gastronomy traditions of these sweet hills. In the last days, we'll reach the Mediterranean Sea on the Italian Riviera, till the luxury city of Sanremo with its lush gardens.
As always in a friendly relaxed atmosphere, with good food and wines and the best of the Italian culture and folklore!


Locatie:Saint-Vincent
11027 Italien (IT)

Website:https://www.carovanaromantica.it/

Contact:Ferdinando Alfieri
Tel. 0039 081 19168786
info@carovanaromantica.it

Via Flaminia Classic (Cividale del Friuli) zaterdag 08 tot en met zaterdag 15 juni 19

De 15e editie van de Via Flaminia begint en eindigt in Friuli, niet ver van Innsbruck, de bestemming van de autoslaaptrein. Vanaf daar zullen we de bergen oversteken naar Slovenië. Het is zes jaar geleden dat we daar waren en de wegen zijn sindsdien alleen maar verbeterd. Het landschap is “Oostenrijkachtig”. Heel goed georganiseerd, liefelijk en schoon met keurig aangeharkte boerderijen en kerken hoog in de weiden.

Vanaf de Sloveense dalen steken we de bergen over naar Kroatië en zien voor de eerste keer de Adriatische Zee voordat we naar de kust afdalen.

De rit langs de kust is echt fantastisch met de vele eilanden die weerspiegelen in het blauwe water. Het contrast tussen de zee en het oude stadscentrum van Split kan niet groter zijn. Romeinse tempels maken deel uit van middeleeuwse gevels. We verblijven in twee hotels aan het autoluwe historische centrum.

We verruilen de Europese Unie twee dagen voor de bergen in Bosnië en Herzegovina. We doen een stap terug in de tijd en ontmoeten prachtige en gastvrije mensen. Het is een welkome afwisseling van de relatief drukke kust.

We rijden nu terug naar Friuli en hebben een laatste stop in Ljubljana. De finish bevindt zich in een oud herenhuis / kasteel vol kunst en kunstvoorwerpen. Een perfecte plek om deze rally te beëindigen.

Zoals altijd is de Via Flaminia een ontspannen rally waarbij het wedstrijdelement er is om de sfeer te verhogen, winnen is geen doel op zich. Degenen die willen stoppen voor koffie of een foto, kunnen dat doen. Er is geen tijdsdruk. De classificatie gebeurt via navigatie en de competitie om de laatste plaats is soms hevig. Voor degenen die meer competitief zijn, is er een Sport-klasse.

Er zijn 30 toegangsposities voor auto's tot 1975.

Locatie:Cividale del Friuli (IT)

Website:www.via-flaminia.com

Contact: Bart Kleyn
Tel. +31624234345
b.kleyn@via-Flaminia.com

VREDESTEIN SUPER CAR SUNDAY zondag 09 juni 19

Zoals je gewend bent van Vredestein Super Car Sunday zullen de meeste bijzondere exemplaren supercars aanwezig zijn op het circuit.

Locatie: TT Circuit, Assen, Nederland
Meer informatie: https://www.supercarsunday.nl/assen/

DEUTSCHE AUTOFEST maandag 10 juni 19

Deutsche AutoFest is een event gericht op alle Duitse automerken.


Locatie: TT Circuit Assen, Assen, Nederland
Meer informatie: https://www.deutscheautofest.nl

BIMMERWORLD (ASSEN) maandag 10 juni 19

BimmerWorld keert in 2019 weer terug en deze keer op het TT Circuit Assen op pinkstermaandag 10 juni. Dan wordt het genieten van honderden BMW's, Dragraces & Time Attack en natuurlijk de BurnContest op de paddock en de Best of Show Contest en nog veel meer! Natuurlijk ben je met jouw Mini ook welkom! BimmerWorld is dan side event van Deutsche AutoFest, zoals de naam al zegt een event gericht op alle Duitse automerken.

Locatie: TT Circuit Assen, Assen, Nederland
Meer informatie: https://www.bimmerworld.eu

NATIONALE OLDTIMERDAG IN LELYSTAD zondag 16 juni 19

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende evenement voor historische automobielen, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni

(Vaderdag). Op de Bataviaboulevard tussen de Bataviahaven en Batavia Stad staan jaarlijks 400 oldtimers klaar voor een prachtige familiedag. Deze oldtimermeeting is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land en is zowel voor deelnemers als publiek gratis toegankelijk. Naast de automobielen, die in de FIVA klassen A (tot 1904) tot en met F (1961-1970) zijn ingedeeld, is er ruimte voor een aanvullend programma van kijkobjecten, optredens, automobilia markt en gezellige horeca. U kunt de dag combineren met een bezoek aan de Batavia Werf, het Nieuwland Poldermuseum, het Batavia Stad Outlet Center en de Nationale Historische Reddingbootdag. Het perfecte dagje uit voor het hele gezin.

Website: http://www.oldtimerdaglelystad.nl

Haringrit (Vlaardingen) zaterdag 22 juni 19

Op zaterdag 22 juni 2019 zal de legendarische Haringrit (sinds 1948) verreden worden in ons prachtige Hollandse landschap. Er is een sport- en toerklasse. Met kaartleessystemen als pijlen-kortste-route, grensbenadering en o.a. punten-vrije-route op 1:50.000 kaarten wordt de route weergegeven. De voorbereidingen voor de rit van dit jaar zijn al in volle gang en het beloofd ook dit jaar weer een spectaculaire rit te worden.

Op http://www.rt56.nl/ kunt u zich al inschrijven. Jullie dit jaar ook van de partij kunnen zijn zodat we naast een fantastische dag ook een mooi bedrag kunnen ophalen voor het goede doel. De opbrengst van de Haringrit zal in 2019 worden verdeeld over meerder goede doelen. Meer hierover zullen wij later bekend maken.

De leukste oriëntatierit van Nederland.
Opbrengst komt volledig ten goede aan het goede doel.
Ontspannen genieten van al het moois dat deze rit te bieden heeft.
Volledig verzorgde lunch en BBQ

Locatie: Oosthavenkade 90
3134 KA Vlaardingen

Website: https://rt56.nl/haringrit

Contact: Maarten van Lith
Tel. 0624266590

Oldtimer Festival Veenendaal zaterdag 22 juni 19

Ochtend: toertochten voor diverse typen oldtimers

Middag: gratis festival met alle deelnemers

Groeneveldselaan
3902HA Veenendaal

Website: www.oldtimerveenendaal.nl

Contact: info@oldtimerveenendaal.nl

Ouderendagen gemeente Berkelland (Eibergen) zondag 23 juni 19

Er wordt een uitgaansdag voor oudere inwoners van de Gemeente Berkelland georganiseerd. Het hoogtepunt van de dag is een toertocht met oldtimers, waarbij de gasten als passagier mee kunnen rijden.
Deze dag wordt georganiseerd door een vrijwilligersvereniging uit Berkelland.
De deelnemers worden verwacht tussen 9.30 uur en 10 uur.
De toertocht met een lengte van ongeveer 60 km start om 11 uur.
Ieder deelnemend voertuig ontvangt een herinneringsschildje.
Voor info en opgave kunt U mailen naar : ouderendagberkelland@gmail.com

Locatie:Vredenesweg 2
7152 CW Eibergen

Website: www.ecv-eibergen.nl
Contact: Gerrit Kox
Tel. 06 54367402
 

Tour des Ardennes (Eindhoven) zondag 07 tot en met woensdag 10 juli 19

TOUR DES ARDENNES 2019
Road trip voor Oldtimers en Classic Sportscars.
4 daagse tourrit naar Luxemburg.
Vertrek vanaf Hotel van der Valk te Eindhoven.
Verblijf in "Hotel des Ardennes" te Hoscheid Luxemburg.
Uitgebreid ontbijtbuffet en dagelijks 3 gangen keuze diner.
Routeboek en rallyschild ontvangt u bij de start.
Diverse nieuwe routes in Ardennen en Duitse Eifel.
Kijk voor een sfeerimpressie op Facebook:: tourdesardennes luxemburg
Prijs 475,00 per equipe.
Info en reservering: tourdesardennes@outlook.com of 06-4089 6644

Locatie:Aalsterweg 322
5644 RL Eindhoven
Route plannen Contact: Tour des Ardennes 2018
Tel. +3164089 6644
tourdesardennes@outlook.com

OLDTIMERSHOW DIEPENHEIM zondag 07 juli 19

Op zondag 7 juli 2019 zal de 4e oldtimershow plaatsvinden in Diepenheim. Oldtimershow Diepenheim is er voor alle oldtimers ouder dan 25 jaar dus ook motoren, auto's, vrachtwagens, tractoren. Tevens zullen er diverse demonstraties worden gegeven en zal er ook voor de jeugdige bezoekers genoeg te doen zijn. Voor deelnemers is deelname en entree is gratis.

Locatie: Diepenheim, Nederland
Meer informatie: https://www.oldtimershowdiepenheim.nl

Venray Oldtimer City zondag 28 juli 19

Samenkomen van ruim 300 oldtimer bezitters en oldtimerliefhebbers in centrum van Venray (L) met mogelijkheid om toertocht van 50 of 80 km te rijden. Dit jaar voor de 25ste keer.

Op zaterdag is de Asteria Knapzakken Toer van 130 km. 

Locatie:Schouwburgplein 1
5801 BV Venray

Website: www.venrayoldtimercity.nl
Contact: jan Bonten
Tel. 0655792204
info@venrayoldtimercity.nl

16e oldtimer evenement Voorthuizen - The Army donderdag 29 augustus 19

16e oldtimer evenement Voorthuizen - The Army

Stichting Oldtimer Evenement Voorthuizen
 Baron van Nagellstraat 90, 3781 AT Voorthuizen
Adres verzamelen evenement; Bunckmanplein 1 Voorthuizen

Website: http://www.oldtimersvoorthuizen.com/

IJSSELCLASSICS WELSUM zaterdag 07 september 19

 

Internationaal Oldtimerfestival Personenuto’s, Trucks en Tractoren, tenminste 25 jaar en ouder met rally door de IJsselvallei en Veluwezoom.

Locatie: Welsum, Nederland
Meer informatie: http://ijsselclassics.nl

OUDE VOERTUIGEN DAG WIJCHEN zondag 08 september 19

Oldtimerevenement, georganiseerd door de OVW (Oldtimer Vrienden Wijchen), voor auto’s, vrachtauto’s, motoren, bromfietsen, gemaakt vòòr 1981. Het vind plaats op 8 september 2019 in de prachtige kasteeltuin in Wijchen.

Locatie: Wijchen, Nederland
Meer informatie: https://www.oudevoertuigendag.nl

Meer evenementen vind je op! dinsdag 31 december 19