Landelijke evenementen

25 mei - OLDTIMERSHOW AALTEN

OLDTIMERSHOW AALTEN

Elk jaar op Hemelvaartsdag staat het centrum op z'n kop met Oldtimers, Lentebieren een vrijmarkt en activiteiten voor kinderen. Op de Markt is een proeverij van lentebieren met verschillende frisse zomerse bieren bij de terrassen en op de Markt.

Locatie: Aalten, 
welkominaalten.nl/meifeest/

28 mei - ACHTERHOEKSE OLDTIMERRIT

ACHTERHOEKSE OLDTIMERRIT

De 3e Achterhoekse Oldtimerrit is een rit van ca 100 km. langs imposante kastelen, authentieke boerderijen en door pittoreske dorpjes in de prachtige Achterhoek en het gebied van de Duitse Issel (Kreis Borken).

De kosten zijn 6 euro en aanmelden kan via: achterhoekseoldtimerrit@gmail.com.

Locatie: Venhorstplant, Julianaweg 37a, Megchelen, Nederland
www.facebook.com/Achterhoekse-Oldtimerrit-1615378912023615/

2 juni - SOBUSINESSRALLY

SOBUSINESSRALLY


Na de zeer succesvolle eerste Haarlemse Businessrally, gaan we in de tweede editie op voor de mooiste routes door Noord Holland. Met routeplaatsen als Broek in Waterland, Monnickendam, Volendam, Hoorn en Bergen weten we zeker dat ook dit weer een mooie rally wordt. De prijsuitreiking is tijdens de netwerkborrel van de Sociëteit Vereeniging.

Het is een eendaagse netwerk-toerrally met als thema The Summer of ' 69. Om de organisatie vlekkeloos te laten verlopen, maken we gebruik van een professionele rallyorganisator en worden alle milieu- en veiligheidseisen in acht genomen. De inschrijving is begonnen en er is ruimte voor 50 equipes.

De tourrally is op vrijdag 2 juni 2017 en bedoeld voor old & youngtimers met bouwjaren van voor 2000. Meer informatie en inschrijven, zie de website.

Locatie: Haarlem, Nederland
www.sorally.nl

4 juni - VREDESTEIN SUPER CAR SUNDAY

VREDESTEIN SUPER CAR SUNDAY

Vredestein Super Car Sunday vindt op Pinksterzondag 4 juni 2017 plaats op het TT Circuit van Assen. Wederom zal bandenfabrikant Vredestein prominent aanwezig zijn als hoofdsponsor van het evenement. Zoals je gewend bent van Vredestein Super Car Sunday zullen de meeste bijzonder exemplaren supercars aanwezig zijn op het circuit.

Locatie: TT Circuit, Assen, Nederland
www.supercarsunday.nl

4 juni - RONDRIT HOLLAND OLDTIMER TOURINGCLUB

04 juni 2017 - RONDRIT HOLLAND OLDTIMER TOURINGCLUB

In de periode van april tot en met oktober wordt er op elke 1e zondag van de maand een rondrit gereden, startplaats hiervoor is café de Egelantier in Hazerswoude-Dorp waar vanaf 12:30 uur de koffie en thee klaar staat en de ritmeester de route's uitdeelt.Locatie: Café de Egelantier, Hazerswoude-Dorp, Nederland
http://h-o-t.nl

10 juni - SPEED 8 CLASSICS MICHIEL DE RUYTER MEMORIAL TOUR

SPEED 8 CLASSICS MICHIEL DE RUYTER MEMORIAL TOUR

Een unieke Oldtimer Tour voor maximaal 100 Pre war cars, minimaal 30 jaar oude, speciale en/of unieke auto’s vanuit Vlissingen door Zeeland en weer terug naar Vlissingen.


Locatie: Vlissingen, Nederland
www.carsandfrenz.com

11 juni - GERMAN CARS

GERMAN CARS


Op zondag 11 juni 2017 staat Classic Park geheel in het teken van Duitse automerken zoals o.a. Porsche, Audi, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen en Opel. Iedereen is welkom van klassiek tot modern of exclusief. Door de aanwezigheid van diverse standhouders, een live band en traditionele gerechten is Classic Park op 11 juni in 'Duitse sferen'. Mocht u niet beschikken over een Duitse auto dan bent u natuurlijk ook van harte welkom. U kunt dan gratis parkeren op de bezoekersparkeerplaats.


Locatie: Koppenhoefstraat 14, 5283 VK, Boxtel, Nederland
www.classicpark.nl

11 juni - YOUNGTIMER EVENT

YOUNGTIMER EVENT

Youngtimer Event, het evenement voor auto’s uit de jaren 70/80/90, zal dit jaar plaatsvinden op zondag 11 juni. Het evenement gaat terug naar de Achterhoek: een kassencomplex in Doetinchem zal het nieuwe decor worden van het meest veelzijdige auto evenement van Nederland.

De kracht van het evenement blijft ongewijzigd: een bijzondere mix van glorie en vergane glorie uit de youngtimer periode. Alle merken zijn vertegenwoordigd: van Fiat tot Ferrari, en van Mini tot Mercedes. Veelzijdigheid alom!


Locatie: Havenstraat 142, Doetinchem, Nederland
www.youngtimerevent.com

11 juni - CLASSICS DAY

CLASSICS DAY

Voor de 7e maal organiseert de Fiat Oldtimer Club Maasmechelen de Classics day op 11 juni. We beginnen de dag met een goed ontbijt, daarna kunnen jullie een rondrit maken met een bolleke pijltje roadboek. Na terug komst is er een barbeque. Er is parking genoeg om de wagens tentoon te stellen voor het aanwezig publiek. We verloten een trofee onder de deelnemers die nog aanwezig zijn. Dus voor een gezellige zondag met Italiaanse sfeer moet je zeker inschrijven voor de Classics Day.

Locatie: Wipstraat 10, Maasmechelen, Belgie
fiatcluboldtimer.be

11 juni - AALSMEER ROEST NIET

AALSMEER ROEST NIET

Zondag 11 juni 2017 is Aalsmeer weer 'the place to be' voor de liefhebbers van klassieke auto's en motoren. Na de succesvolle 1e editie in 2008 vindt in 2017 de 10e (en dus jubileum!) editie van Aalsmeer Roest Niet plaats. Startnummer 1 gaat die dag om 09.00u van start bij The Beach aan de Oosteinderweg in Aalsmeer en de eerste deelnemers worden bij de finish verwacht vanaf ca. 14.30 uur. Er is ook in 2017 weer plaats voor maximaal 200 inschrijvingen.

Deelname aan deze unieke rit van circa 160 kilometer is mogelijk met een auto of motor van vóór 1 januari 1987. Na het vertrek vanaf The Beach in Aalsmeer volgt een prachtige route van circa 160 kilometer. De finish vindt eveneens plaats bij The Beach met een gezellig programma voor jong en oud. Uiteraard met een hapje, een drankje en muziek. Een deskundige en volstrekt objectieve Jury beoordeelt de deelnemende auto's en motoren op kwaliteit en originaliteit, in stijl bijpassende kleding kan extra voordeel opleveren! Wij ontmoeten u graag bij de start op zondag 11 juni 2017!

Locatie: Aalsmeer, Nederland
www.aalsmeerroestniet.nl

17 juni - OLDTIMERDAG VIANEN

OLDTIMERDAG VIANEN

Op 17 juni 2017 vindt de 30e Oldtimerdag Vianen plaats. De Oldtimerdag Vianen is een jaarlijks terugkerend evenement, dat altijd plaats vindt op de derde zaterdag in juni met ruim 350 unieke en zeer zeldzame voertuigen. Een zeer gevarieerd aanbod van antieke en klassieke: Automobielen, Motoren, Vracht-, leger- en brandweervoertuigen. De toegang is gratis.

Locatie: Vianen, Nederland
www.oldtimerdagvianen.nl

17 juni - OLDTIMERFESTIVAL VEENENDAAL

OLDTIMERFESTIVAL VEENENDAAL


Het 1e Oldtimerfestival Veenendaal vindt plaats op zaterdag 17 juni 2017. Wij gaan alle soorten klassieke voertuigen uit Veenendaal en directe omgeving bij elkaar brengen op de mooiste locatie van Veenendaal: het Stadspark en het evenemententerrein. Daar kan het Oldtimerfestival Veenendaal de komende jaren doorgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement. Burgemeester Wouter Kolff is ambassadeur van het Oldtimerfestival Veenendaal en tevens enthousiast deelnemer. Het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk!

Het Stadspark en het evenemententerrein worden ingericht voor verschillende categorieën voertuigen van minimaal 25 jaar oud: auto’s, vrachtwagens, tractoren en diverse soorten tweewielers. Deelname is gratis. Aanmelden kan via onze website. Op het middenterrein komt een markt met boeken, automobilia, onderdelen, (be)kleding en tijdschriften. Ook is er ruimte voor ideële instellingen. Daarnaast is er een gezellig horecaplein met foodtrucks, entertainment en er zijn diverse kinderactiviteiten. Zelfs voor een pendeldienst van en naar het winkelcentrum wordt gezorgd!

Ook wordt er deze dag door ons een Oldtimerrit georganiseerd. Voor deelname hieraan wordt een kleine vergoeding gevraagd. Aanmelden kan via onze website. De Start vindt plaats tussen 09.00 en 11.00 uur in het centrum van Veenendaal. De Finish is op de evenementenlocatie aan de Groeneveldselaan. Deelnemers kunnen hier onder het genot van een hapje en een drankje nagenieten van de toerrit en van de verschillende activiteiten en voertuigen die hier verder aanwezig zijn!

Locatie: Veenendaal, Nederland
www.oldtimerveenendaal.nl

18 juni - NATIONALE OLDTIMERDAG LELYSTAD

NATIONALE OLDTIMERDAG LELYSTAD

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is het jaarlijks terugkerende evenement voor historische automobielen, dat plaatsvindt op de derde zondag in juni (Vaderdag). Op de Bataviaboulevard tussen de Bataviahaven en Batavia Stad staan jaarlijks 400 oldtimers klaar voor een prachtige familiedag. Deze oldtimermeeting is uitgegroeid tot de grootste in haar soort in ons land en is zowel voor deelnemers als publiek gratis toegankelijk. Naast de automobielen, die in de FIVA klassen A (tot 1904) tot en met F (1961-1970) zijn ingedeeld, is er ruimte voor een aanvullend programma van kijkobjecten, optredens, automobilia markt en gezellige horeca.

Locatie: Lelystad, Nederland
www.oldtimerdaglelystad.nl

18 juni - OLDTIMERSHOW LOSSER

OLDTIMERSHOW LOSSER

Oldtimershow met vele oldtimers, onderdelenmarkt, gezellig terras, kindervermaak en nog veel meer. Dit alles op en rondom de nostalgische, voormalige steenfabriek te Losser. Dit jaar met een extra thema ivm ons 5 jarig jubileum. Tijd: van 10.00-17.00 uur.

Locatie: Voormalige Steenfabriek de Werklust, Smuddeweg 3, 7581 PN, Losser, Nederland
www.oldtimershowlosser.nl