Club evenementen

Voorjaarsmeeting 2019 zaterdag 25 mei 19

De Voorjaarsmeeting vindt dit jaar plaats in Zeddam nabij Doetinchem.

De tourrit is uitgezet door de Liemers, Achterhoek en Nordrhein-Westfalen (Duitsland).

Omdat er geen Fiat Dealer in de omgeving interesse had hebben we als start en finish locatie gekozen voor Hotel Restaurant Ruimzicht in Zeddam alwaar we zullen worden ontvangen met Koffie, Thee of anders met natuurlijk een versnapering.

Voor deelname kunnen clubleden zich aanmelden via fiat850@xs4all of telefonisch 0650595007 (Rini).

Voor leden die na de rit willen dineren adviseren we u het driegangendagmenu voor slechts € 22,50 pp. met de keuze uit vis of vlees. Een naar eigen wens samengesteld menu is natuurlijk ook mogelijk!

Voor de Gastheer “Hotel Ruimzicht” is het natuurlijk prettig te weten hoeveel personen er ongeveer blijven dineren we verzoeken je dan ook dit op de aanmelding te vermelden, let op dit is niet bindend!

Kom je met een Camper dan adviseren we jullie het door ons Lid Jan zo geliefde plekje de Kempersplas!

Aanmelden voor de meeting vanaf 10:00 uur bij. 

Hotel Ruimzicht

Kilderseweg 19

7038EH Zeddam

We starten de ongeveer 85 km lange rit om 11:00 uur.

Voor het deelnemen aan deze meeting vragen wij u (om de kosten te kunnen dekken) een kleine bijdrage van € 7.50 p.p.

Aanmelden voor de meeting kan tot 12 mei 2019!

Voor niet leden die ook willen deelnemen aan deze tourrit, neem contact op met één van onze bestuursleden.

 Gerard Meijerink,  Martin Manintveld  of  Martin de Groot

Voor vragen over overnachtingen of anders, neem contact op met Jos  fiat850@xs4all      

Najaarsmeeting 2019 zaterdag 14 september 19

De najaarsmeeting is voorlopig gepland op 14 september 2019.

De organisatie is in handen van Martin en Cora Manintveld.

Meer volgt.

 

Fiat 850 Treffen Törggele Tour Sübtirol + Fiat vrienden Lana.(Italië) zaterdag 12 tot en met maandag 14 oktober 19

Verslag: Fiat 850 Treffen Törggele Tour Sübtirol + Fiat vrienden Lana.(Italië) door Herbert van Oberem.

Tour de Dolomiten..

Zoals gewoonlijk hadden we de koffers weer gepakt of liever gezegd de weekend tassen i.v.m. de beperkte bagageruimte in de Fiat 850 (Coupe) Racer Berlinetta.Heribert zorgt er altijd voor dat de Fiat die hij meeneemt prima in orde is. In de bergen moet de wagen ook in orde zijn. Als dat niet goed is krijg je problemen.Josë zorgt voor de tassen die mee moesten. Het eerste gedeelte ging richting Zuid Duitsland en om ca. 20.00 uur hadden we 700 km gereden en werd het tijd een hotel op te zoeken. Dat lukte vrij snel op onze oude wintersport plaats Oberjoch op 1130 meter. Na een hapje eten en een kopje koffie was het bedtijd geworden. En de Fiat moest natuurlijk ook nog te drinken hebben.( anders wordt het duwen)

Het tweede gedeelte was nog 500 km naar Lana (Italië). We hebben het Hotel van 2016 weer opgezocht dat is ons toen ook goed bevallen. “Middags kennis gemaakt met de andere clubleden en gezellig gekeuveld. “s avond een leuk etentje in Restaurant op de Ultenpass. Dagtocht wandeling naar st.Leonhard, hier hebben wij verstek laten gaan omdat wij geen wandelaars zijn, Wij zijn met de Fiat 850 Coupe Racer Berlinetta de berg op gereden met mooie haarspeld bochten wand daar lag het restaurant voor het avond eten. Veel leden waren behoorlijk vermoeid, maar het etentje maakte het allemaal weer goed.

Vandaag de dag van de Dolomitentour de “Rosengarten”.
Het begon bij de Passo Campolongo en ging verder kris kras door de bergen naar de Passo Pardoi naar Gröden en Carrezza, een enorm wintersportgebied. De Fiat moest behoorlijk trekken en afremmen op de motor , ( Waar je de berg mee op gaat, moet je er ook mee vanaf.) Of niet?? Hier werden we verwacht voor een uitstekend middagmaal in het bergrestaurant van Albert en Astrid op 1745 meter. Hier werden we ook in de gelegenheid gesteld om een Fly-line te maken, je wordt danin een schommel met katrol vastgebonden en dit gaat dan bergafwaarts langs zeer diepe ravijnen.
Je krijgt dan van die lekkere kriebels in je buik! Ook een uitstekend gebied voor Bike-trail. In de “Rosengarten” hebben wij geen rozen gezien, wel enorme bergmassieven met prachtig wit en rood marmer. Al met al ca 2300 km gereden en een ervaring rijker!

 

Voor alle clubleden een aanrader!

Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden bij: Heribert en Josë  Tel 0495-532304
Of via e-mail fiat850@xs4all

Met vriendelijke groet Heribert en Josë  Oberem